Chronische pijn

Behandeling van Chronische Pijn.

Bij ons krijgt u een behandeling die uniek is in de 1e lijn!

Wij behandelen volgens een protocol dat is opgezet in samenwerking met revalidatieartsen.

Wat is Chronische Pijn?

Pijn is een waarschuwing van het lichaam dat er iets niet in orde is en dat daar iets aan gedaan moet worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak gaat deze pijn weer over. Acute pijn is dus nuttig. Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 6 weken blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is. De pijn heeft dan geen waarschuwingsfunctie meer en er is geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel.
De pijn gaat als het ware een eigen leven leiden, met gevolgen voor het dagelijks leven. U gaat bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor de pijn, omdat deze als acute pijn blijft aanvoelen. Of u bijt zich juist door de pijn heen, wat bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is.

Behandeling van Chronische Pijn

De behandeling is vooral gericht op het aanleren van vaardigheden om met de pijn om te gaan. In de behandeling wordt via concrete doelen gewerkt aan het verbeteren van de vaardigheden die voor u belangrijk zijn. Dat betekent voor de één bijvoorbeeld beter kunnen fietsen en voor de ander beter met spanningen omgaan. Belangrijk is dat u kritisch leert kijken naar uw eigen functioneren en bewust wordt van wat u kunt veranderen. Zo leert u gebruik te maken van uw eigen mogelijkheden en rekening te houden met beperkingen zodat kwaliteit van leven verbeterd.

Meer informatie vindt u op www.netwerkchronischepijn.nl

Enkele voorbeelden van chronische pijn klachten:

  • fibromyalgie
  • whiplash
  • lage rugklachten
  • chronische vermoeidheid
  • algemene (spier)pijnklachten
  • chronische vermoeidheid

Klik hier voor nog een filmpje

Aanmelden kan via de mail of u belt, voor of klik hier.