Ademhalingsoefening

Een vol hoofd is een enorme bron van stress. Al die gedachten kosten je heel veel energie. Een mooie en makkelijke manier om die stress volle gedachten een plekje te geven is onderstaande oefening.
Je kunt onderstaande simpele oefening toepassen waar je ook bent, wanneer je het nodig hebt. Het resultaat is meestal dat je hoofd binnen een minuut al leeg is. Als je de oefening gebruikt om in slaap te komen dan besef je pas de volgende ochtend hoe goed het heeft gewerkt!
De oefening.

1.Zorg dat je ontspannen ligt, zit of staat. Ontspan je schouders, je nek en je gezicht.

2.Sluit je ogen en leg 1 hand op je buik en de andere op je borst.

3. Adem rustig in door je neus en zorg ervoor dat je buik naar voren komt. Probeer naar je buik adem te halen, je borst komt dus niet zo sterk naar voren.

4. Adem rustig uit door neus. Breng het tempo naar beneden.

5. Blijf rustig ademhalen door je buik. Steeds wanneer je inademt zeg je in je hoofd “in”, wanneer je uitademt zeg je in je hoofd “uit”. Dit helpt je om je aandacht bij je adem te houden, en zo ruimte te maken in je hoofd.

6. Wanneer je merkt dat je aandacht wegglijdt, breng je je aandacht rustig terug bij je ademhaling. Zeg opnieuw de woorden “in… uit” in je hoofd om zo je aandacht vast te houden. Als je het lastig vindt om je aandacht vast te houden, zeg dan “in in in in” gedurende de gehele inademing en “uit uit uit uit” gedurende de gehele uitademing. Het is niet vreemd dat je aandacht weg gaat, dat is ook de reden waarom je dit gaat oefenen.

7. Blijf dit doen totdat je merkt dat je hoofd leeg is en jij weer ontspannen bent geraakt.

Dit is een oefening die, om er vaardig in te worden, herhaald zal moeten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.