Nek en schouderklachten

Wat maakt de behandeling door de oefentherapeuten Cesar nu anders wanneer het gaat om schouderklachten?

Houding
Dit verschil heeft vooral te maken met de houding. Wij kijken naar de houding in zijn totaliteit, het hele lichaam en niet alleen naar de schouder(gordel). De rug heeft bijvoorbeeld een grote invloed op de stand van de schouder(bladen) en dus ook op de schouderklachten. Zeker als we kijken naar klachten zoals: impingement, spierspanninghoofdpijn of TOS, waarbij schouderbladen die te ver naar voren staan een negatieve invloed hebben op de pijnklachten. Hierdoor wordt de pijn verergerd omdat de basis, namelijk de (rug)houding niet goed is.

Motorisch leren
De houding is een belangrijk onderdeel van klachten, maar alleen constateren dat een houding niet goed is zal niet voldoende zijn… daar moet dan verandering in komen. En daar zijn wij, als bewegingscoach goed in! Wij zijn geschoold om via motorisch leren, de mensen te begeleiden naar een beter houding én bewegingsgedrag. Belangrijk daarbij is om de overgang naar het dagelijks leven te laten maken, en dit alles binnen uw eigen mogelijkheden.

Stress
Maar stress is ook regelmatig een oorzaak van nek- en schouderklachten, of versterkt deze klachten. Hoe ga je om met stress? Wat kan je er tegenover zetten? Dit zijn de dingen die we gaan doornemen. Kortom hoe kan je beter met stress leren omgaan.

Juist mensen die regelmatig last hebben van klachten in de nek en schoudergordel zijn hier op het goede adres. Mensen bewust maken van hun lichaam én klacht moet er uiteindelijk voor zorgen dat de therapeut niet meer nodig is… zelfredzaamheid dat is het doel!

Aanmelden kan via de website, mail of bellen of klik hier.