Chronische vermoeidheid

Vermoeidheidsklachten komen veel voor. Gelukkig verdwijnen deze klachten normaal gesproken na rust of een wandeling. Wanneer vermoeidheid aanwezig is zonder dat er een onderliggende oorzaak voor te vinden is zoals een ziekte of aandoening, kan er sprake zijn van chronische vermoeidheid/ Chronische vermoeidheidssyndroom (CVS/ME).

Deze klachten zijn dan minimaal zes maanden aanwezig, en  verbeteren niet door rust of slapen. De klachten blijven niet beperkt tot moeheid alleen, vaak is er ook spierpijn, hoofdpijn, concentratie- en/of geheugenproblematiek, vertraagd herstel en verergering van klachten na inspanning en ook pijnklachten kunnen aanwezig zijn.

Daarbij is er ook sprake van vermindering van participatie op sociaal- en/of maatschappelijk vlak. Werk/school, gezinsleven, sociale activiteiten lijden vaak onder deze vermoeidheid. Je bent niet meer in staat de normale alledaagse dingen te doen.

Behandeling

Tijdens de behandeling gaan we eerst kijken naar de factoren die de vermoeidheid in stand houden. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben, maar die we vaak ook kunnen veranderen zodat dit een gunstig effect heeft op de klachten. We gaan kijken naar je persoonlijke doelen die je zou willen behalen om daar vervolgens aan te gaan werken. Vervolgens is het belangrijk dat je inzicht krijgt in wat er speelt zodat je hier aan kan gaan werken en je weer grip krijgt op je leven.

Sta je er voor open om te kijken wat je kan gaan doen aan de vermoeidheidsklachten?  Neem contact op om een afspraak te maken.

Contact? Vul onderstaande formulier in dan nemen we zo snel mogelijk  contact met u op.