Slaappillen en verslaving

Kunt u stoppen met deze (verslavende) middelen??

Slaappillen zijn er voor als hulpmiddel wanneer u het emotioneel moeilijk heeft.

Deze medicatie is tijdelijk bedoeld, echter er zijn veel mensen die er niet meer (makkelijk) vanaf komen. Dit komt omdat de klachten waarvoor de medicijnen zijn voorgeschreven vaak terug komen wanneer u er mee wilt stoppen. De ontwenningsverschijnselen zijn identiek. U wordt weer rusteloos, angstig, slaapt slecht en kunt zelfs bibberig en zenuwachtig zijn. Daarbij gaat u twijfelen of u wel weer kan slapen zonder deze medicijnen. U heeft minder vertrouwen en alleen al daardoor komt er meer lading/spanning op het slapen gaan. Juist hierdoor valt u moeilijker in slaap.
Het is moeilijk om dan sterk te zijn, stug door te bijten en er niet weer opnieuw aan te beginnen.

Stel u kiest ervoor deze slaapmedicatie te blijven gebruiken

Dit lijkt op het eerste gezicht niet zo rampzalig, heel veel mensen doen dit immers. Maar bedenk wel dat uw lever erg moet overwerken. Hij heeft als belangrijke functie gifstoffen uit uw lichaam te filteren. Hij doet dit vaak heel goed waardoor u steeds meer slaapmiddelen nodig gaat hebben om goed te blijven slapen. Uw lever herkent de slaapstoffen onmiddellijk als gif en gaat harder werken om alles af te voeren en zo gaat u meer nemen.

2 problemen ontstaan dan echter. :

  • uw leverfunctie is verstoord
  • u heeft nog steeds het slaapprobleem.
Advies

Wij raden u aan af te kicken van de barbituraten, benzodiazepinen (o.a. oxacepam / diazepam) en uw lever rust te gunnen om te herstellen van deze periode. Daarbij kunt u leren weer te vertrouwen op de slaapbehoefte en inslaapmogelijkheden van uw eigen lichaam. De ene persoon zal een wat korter traject hoeven af te leggen als de andere persoon. Maar slapen kun je leren!!!